Participa en la creació de l'Agrupació de Defensa Forestal de Cerdanyola del Vallès

Qui som?

 
Més de 15 joves de Cerdanyola del Vallès

L'impulsor del projecte és un jove amb 5 anys d'experiència en el món de les ADF amb formació i experiència en prevenció, extinció d'incendis forestals i coordinació en emergències juntament amb 15 joves de la ciutat i la comarca de diferents camps preparats per iniciar aquest repte a Cerdanyola i Collserola.

Cerdanyola del Vallès és un dels pocs municipis de Catalunya sense ADF, posseeix aproximadament 2.245 hectàrees de terreny forestal. Aquestes àrees estan compostes majoritàriament per boscos de pins i alzines dins del Parc Natural de Collserola, a més d'altres espècies autòctones del Mediterrani, una gran quantitat de vegetació que, en èpoques de sequera, pot convertir-se en combustible fàcilment inflamable.

En cas d'incendi, l'ADF de Cerdanyola actuaria com a primera línia de resposta i posteriorment treballar conjuntament amb els bombers i altres serveis d'emergència. La seva coneixença del terreny i la seva proximitat poden ser determinants en la contenció dels incendis sobretot en els nuclis de població dins de Collserola.

Crear una Agrupació de Defensa Forestal (ADF) a Cerdanyola del Vallès té múltiples motius i beneficis, especialment considerant la proximitat al Parc Natural de la Serra de Collserola. Aquests són alguns dels motius principals:

Prevenció d'incendis forestals: Les ADF juguen un paper crucial en la prevenció d'incendis forestals a través de la vigilància, manteniment de les àrees forestals i l'educació dels ciutadans. La seva presència pot ajudar a detectar focs incipients i a prevenir la seva propagació.

Protecció del medi ambient: El Parc Natural de la Serra de Collserola és una àrea d'alt valor ecològic i biodiversitat. Una ADF contribuiria a la protecció d'aquests ecosistemes, ajudant a preservar la flora i fauna locals.

Sensibilització comunitària: Les ADF poden organitzar campanyes de sensibilització per educar la població sobre la importància de la prevenció d'incendis i la protecció del medi ambient, fomentant una actitud responsable entre els residents.

Resposta ràpida en emergències i guardies en dies clau: En cas d'incendi, les ADF poden actuar com a primera línia de resposta, treballant conjuntament amb els bombers i altres serveis d'emergència. La seva coneixença del terreny i la seva proximitat poden ser determinants en la contenció dels incendis.

Promoció del voluntariat: La creació d'una ADF fomenta la participació ciutadana i el voluntariat, promovent un sentit de comunitat i responsabilitat col·lectiva envers el medi ambient.

Formació i capacitació: Les ADF ofereixen formació específica en matèria de prevenció d'incendis i gestió forestal als seus membres, millorant les seves habilitats i coneixements en aquest àmbit.

Millora del manteniment forestal: Amb una ADF, es poden realitzar treballs de manteniment de la massa forestal de manera més constant i efectiva, reduint la quantitat de biomassa acumulada i, per tant, el risc d'incendi.

Col·laboració amb altres entitats: Una ADF pot establir col·laboracions amb altres entitats locals, regionals i nacionals dedicades a la protecció del medi ambient, potenciant els esforços de conservació i prevenció.


 

Contacte

hola@adfcerdanyola.org

 

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.